Kontakta oss

Svensk HR i framkant

5 maj

HR i framkant

HR:s självförtroende

HR brottas i många fall med något sorts kollektivt dåligt självförtroende. Verkar mycket i det tysta och ogillar att det skrivs om HR och utmaningar, eller diskuteras HR på sociala medier. Jag kan nog tycka att om det skrivs om HR så är det ett styrkebesked  Att vi är på väg att vara en stark profession och inte ett yrke som måste kunna ännu mer ekonomi, som måste kroka arm ned kommunikation för att kunna höras Eller ett yrke som vem som helst kan utföra bara man tycker om människor och har lite ”ledarskapsskills”. HR är lite mer än det.

Därför blev jag glad när jag i P&L läser en artikel om ”Svensk hr i framkant vid internationell forskarkonferens” Jättekul tycker jag och alla som jobbar med HR sträck på er och var stolta och fortsätt det goda arbetet. Men vila inte där utan fortsätt att utmana och föra HR framåt samt var nyfikna på vad som händer.

Vad som också var bra tycker jag att det lyfts fram att både praktiker och forskare önskar mer utbyte än idag. Viktigt för ibland verkar inte forskningen bygga på den verklighet och vardag som finns ute och alltför ofta så lyssnas det inte på vad forskningen säger, så det blir win win för bägge parter, Så ska det krokas arm med några så är det forskare inom området.

Länk till artikeln Artikeln i P&L

Om bloggaren

Magnus Dalsvall gick ut PA-linjen på Uppsala Universitet 1983.  Har arbetat som personalchef/personaldirektör i över 30 år på företag/organisationer som SAS, BP,Telia Data, FMV, Solna Stad. Folkesson Revision. Driver företaget HR-akuten, föreläsare, debattör och författare och interim HR-chef.

 Böcker

Författare tillsammans med Kjell Lindström, Noden, till succé böckerna:
Bortom Tankefällan”,
Äkta Organisation
Rör om i HR-grytan
Den Nakna Ledningsgruppen.