Kontakta oss

Icke förväntad effekt?

19 aug

 

cke förväntad effekt av skenande elpriser.

Under pandemin blev hemarbete en viktig del, företagen anpassade sina policys, kontorsytor med tanke på att fler ska arbeta hemma. Men är nu trenden att vi vill arbeta från kontoret mer på grund av rusande elpriser?

I dagens ps (se länk) läser jag en rubriken ”Jobba inte hemma i London – billigare att åka till kontoret”. Det är Bloomberg som räknat ut att man kan tjäna 50 pund (ca 628 kr) i veckan på att åka till kontoret istället för att sitta hemma. Detta på grund av ökande energi och transportkostnader. Mest pengar på att vara på kontoret istället har de som kan gå, springa, cykla eller åka kollektivt till arbetet.

Är det ingen hemma så behöver du inte värma upp huset, lägenheten, kanske passa på att duscha på jobbet, för att inte tala om kaffet som oftast är gratis på jobbet.

Så det är klart kan du spara ett par tusenlappar i månaden på att åka till kontoret istället i en trängd ekonomisk situation med skenande energipriser så är det nog ett lätt val att åka in på kontoret istället.

Är företagen beredda på det?

Om det bryter ut en ny pandemivåg blir det då svårare att få personal att arbeta hemma? Behövs det eller krävs det då en ökad kompensation?

Länk till artikeln. https://www.dagensps.se/privatekonomi/jobba-inte-hemma-i-london-billigare-att-aka-till-kontoret/?utm_campaign=foretagare&utm_medium=email&utm_source=nyhetsbrev-one&link_id=hwamVGKFMa

Om bloggaren

Magnus Dalsvall gick ut PA-linjen på Uppsala Universitet 1983.  Har arbetat som personalchef/personaldirektör i över 30 år på företag/organisationer som SAS, BP,Telia Data, FMV, Solna Stad. Folkesson Revision. Driver företaget HR-akuten, föreläsare, debattör och författare och interim HR-chef. Kommer snart ut på Instagram  med betraktelser och reflektioner.

 Böcker

Författare tillsammans med Kjell Lindström, Noden, till succé böckerna:
Bortom Tankefällan”,
Äkta Organisation
Rör om i HR-grytan
Den Nakna Ledningsgruppen

https://www.bokus.com/bok/9789189462007/ingen-vill-vara-ett-nyckelta

 

 

Nu aktuell med boken ”Ingen vill vara ett nyckeltal” kan köpas på Bokus, Adlibris.