Kontakta oss

Ett normaltillstånd att 4 av 10 funderar på nytt jobb?

7 sep

 

 

Fyra av tio funderar på nytt jobb!

Undersökningar visar att det är många ca.43% som funderar på att byta jobb och det läggs ett postpandemi perspektiv på ”fenomenet”. Det dras slutsatser som att hen inte vill komma tillbaka till kontoret efter pandemin, oförstående arbetsgivare, trött på pendling med mera, åtgärdspunkter och råden haglar hur vi ska bemöta det ”nya” hotet.

Jag tror att ”tyvärr” så är det ett normaltillstånd, vid direkt fråga av en utomstående om de har funderat på att byta jobb de senaste månaderna så svarar säkert ca. fyra av tio att de har funderat på det.För vem har inte funderat på det?

Googlade lite snabbt och hittade artiklar från 2018 och 2019 där det också är ca 40% som svarar att de funderat på att byta jobb.

Så jag tror inte att det är en pandemi och hemarbeteeffekt som åstadkommer det. Blir en lite väl enkel förklaring. Det kanske är dags att dyka djupare i frågan, eller så är det ett friskhetstecken. Visar på en vilja och nyfikenhet att utvecklas som skapar en drivkraft som alla har nytta utav.

Eller vill vi ha en kader av medarbetare som inte kan tänka sig byta jobb, nöjda att vara där dom är och ser fram emot och förväntar sig en livstidsanställning?

Tror dock att det är viktigt för arbetsgivaren att ta tillvara på drivkraften och nyfikenheten på 40% gruppen som kan tänka sig ett nytt arbete. Det är även viktigt för arbetsgivaren att ta avstamp i det nya med flexibilitet och möjlighet att individanpassa med teknikens hjälp.

https://news.microsoft.com/sv-se/2021/03/22/ny-rapport-distansarbetet-har-fungerat-bra-men-nu-tanker-manga-byta-jobb/

Om bloggaren

Magnus Dalsvall gick ut PA-linjen på Uppsala Universitet 1983.  Har arbetat som personalchef/personaldirektör i över 30 år på företag/organisationer som SAS, BP,Telia Data, FMV, Solna Stad. Folkesson Revision. Driver företaget HR-akuten, föreläsare, debattör och författare och interim HR-chef. Leder nätverket ”Framtid, rörelse och nätverk”

 Böcker

Författare tillsammans med Kjell Lindström, Noden, till succé böckerna:
Bortom Tankefällan”,
Äkta Organisation
Rör om i HR-grytan
Den Nakna Ledningsgruppen.

Nu aktuell med boken ”Ingen vill vara ett nyckeltal” som kommer ut 24 september.Du kan förhandsbeställa den här till ett rabatterat pris. https://noden.se/ingen-vill-vara-ett-nyckeltal/?