Kontakta oss

Vad vill vi att HR har åstadkommit om 10 år?

15 mar

Vad vill vi att HR ska ha åstadkommit om 10 år

?

För två månader sedan skrev jag en blogg om vad vi ser att HR har åstadkommit de senaste 30-åren. Vilka avtryck har HR gett i samhället och i organisationer?

Svaren var överlag att det inte var så mycket, eller inget alls, mer än på personliga eller förändringar som skett i den egna organisationen. Jag tycker det är lite beklämmande och synd, men då kanske nästa fråga är lättare att svara på.

Vad vill vi att man ska säga att HR har bidrag med om 10-år? Fortsätt gärna meningen. Tack vare HR har………..

Vilka visioner och mål finns det på ett övergripande plan? Vad har Sveriges HR-förening för visioner och tankar av vad HR ska ha åstadkommit och hur ser vägen ut till målet?

Att vi inte kan visa att vi gjort något större avtryck de senaste 30 åren så för vår egen professions skull måste vi nog visa något framåt och ha åstadkommit några bestående förändringar. Förändringar som kanske kräver mer än att sitta på kammaren och administrera (för då kan vi lätt ersättas med AI), utan att vi syns ute och påverkar, lobbar, debatterar för att få ett bättre samhälle. Idag så finns det många utmaningar att ta tag i så dom tänker jag inte ens försöka upprepa.

Eller är det så att inom HR så finns det inte ett samhällsperspektiv och kanske inte ska finnas? Vad gör vi då för nytta i det stora perspektivet?

Eller finns inte HR om 10 år?

Själv har jag en tanke att inom 10 år har vi bytt ut Human Resources mot Human Relations.

Om bloggaren

Magnus Dalsvall gick ut PA-linjen på Uppsala Universitet 1983.  Har arbetat som personalchef/personaldirektör i över 30 år på företag/organisationer som SAS, BP,Telia Data, FMV, Solna Stad. Folkesson Revision. Driver företaget HR-akuten, föreläsare, debattör och författare och interim HR-chef.

 Böcker

Författare tillsammans med Kjell Lindström, Noden, till succé böckerna:
Bortom Tankefällan”,
Äkta Organisation
Rör om i HR-grytan
Den Nakna Ledningsgruppen.