Kontakta oss

Kan vi räkna med och på engagemang?

18 mar

 

Kan vi räkna med att ha engagerade medarbetare?

Läste att Gallup har gjort en världsomfattande undersökning om motivation på arbetsplatsen.

Resultatet blev tydligen inte så uppmuntrande och beräkningar som de gjort visade att oengagerade medarbetare kostade i England företagen 83 miljarder och i Tyskland 151 miljarder.

Undrar vad siffran skulle bli i Sverige? Men misstänker att det kan vara en ansenlig summa trots alla insatser som görs,  och hur vi står oss i den internationella konkurrensen. Om jag inte mins helt fel så finns det en undersökning som är några år gammal at 86% av medarbetarna i Sverige inte kände sig engagerade i sitt jobb. Så här håller det på år efter år trots alla böcker och seminarier om att skapa engagemang. Kan det vara så hemskt att det är viktigare att ha roligt på fritiden, engagera sig i familjen än att engagera sig för mycket i jobbet. Att lönen har blivit viktigare, att synen på arbetet har blivit som på 50-60-talet då man gick till jobbet för att få en anständig lön.

Men i vilket fall som helst kan det vara värt att jobba med. Eller ska vi inte räkna med att ha engagerade medarbetare när det gäller jobbet?  De kanske väljer att vara engagerade på andra håll och går till jobbet för pengarna?

Om bloggaren

Magnus Dalsvall gick ut PA-linjen på Uppsala Universitet 1983.  Har arbetat som personalchef/personaldirektör i över 30 år på företag/organisationer som SAS, BP,Telia Data, FMV, Solna Stad. Folkesson Revision. Driver företaget HR-akuten, föreläsare, debattör och författare och interim HR-chef.

 Böcker

Författare tillsammans med Kjell Lindström, Noden, till succé böckerna:
Bortom Tankefällan”,
Äkta Organisation
Rör om i HR-grytan
Den Nakna Ledningsgruppen.