Kontakta oss

En för tight ledningsgrupp?

31 jan

En för tight ledningsgrupp

Hur kan sådana dumheter som skett i fastighetsverket överhuvudtaget kunna hända?

Jo en anledning kan mycket väl vara att ledningsgruppen med GD i spetsen har blivit så tighta tillsammans att de inte lyssnar på signaler från organisationen., utan är mer måna om relationerna med varandra än om verksamheten. Det finns ett fint ord managerialism som är väldigt vanlig idag och innebär att man lyssnar mer på externa aktörer än på den klokskap och kunskap som finns i organisationen. Man blundar helt sonika för verkligheten.

Visst det kan låta osannolikt men vi ser ofta ledningsgruppen mer och mer fjärmar sig från verksamheten och där gapet mellan ledning och anställda ökar.

Hur ska man annars förklara den dumhet att inte agera trots att man vetat om oegentligheterna i två år utan att agera. Jo de interna relationerna i ledningen är viktigare än verksamheten och då blundar man.

Den nakna ledningsgruppen
Illustration Evelin Wengelå

Jag tycker att omslagsbilden på boken ”Den nakna ledningsgruppen” väl kan spegla Fastighetsverkets ledning..

Vill du ha en mer allert och aktiv ledningsgrupp. Läs boken Den nakna ledningsgruppen eller kontakta Magnus Dalsvall 0730-599700

 Om bloggaren

Magnus Dalsvall gick ut PA-linjen på Uppsala Universitet 1983.  Har arbetat som personalchef/personaldirektör i 27 år på företag/organisationer som SAS, BP,Telia Data, FMV, Solna Stad. Folkesson Revision. Driver företaget HR-akuten, föreläsare, debattör och författare. 

 Böcker

Författare tillsammans med Kjell Lindström, Noden, till succé böckerna:
Bortom Tankefällan”,
Äkta Organisation
Rör om i HR-grytan
Den Nakna Ledningsgruppen.

Böckerna kan du beställa på ”Adlibris eller ”Bokus”. De Senaste böckerna ”Rör om i HR-grytan och ”Den nakna Ledningsgruppen” finns även på Webbshop Vulkan” till bästa pris.

 Välkomna att följa HR-akuten på Facebook, och Magnus Dalsvall på Twitter!